UUM JADI IPT PERTAMA TUBUH MAYC PERINGKAT UNIVERSITI

uum jadi ipt pertama tubuh mayc small UUM ONLINE: UUM menjadi IPT pertama yang menubuhkan Persatuan Kelab-kelab Belia Malaysia (MAYC) peringkat universiti. logo ukk

JULAI 2017 / 16 SYAWAL 1438H
=============================

uum jadi ipt pertama tubuh mayc

Pelancaran tersebut telah disempurnakan Timbalan Ketua Setiausaha (Strategik), Kementerian Belia dan Sukan, Haslina Abdul Hamid di Dewan Mu'adzam Shah, baru-baru ini.

Beliau hadir bagi merasmikan Mesyuarat Agung MAYC Kebangsaan 2017 dan Jamuan Hari Raya Aidilfitri anjuran MAYC Kebangsaan.

Pada majlis itu juga, beliau turut menyampaikan anugerah Pingat Jasa Cemerlang yang mana Pengerusi MAYC Kedah, Syamsyul Anuar Che Mey@Ismai merangkap Pengarah Alumni UUM menerima Pingat Jasa Cemerlang, selain penyampaian sijil kepujian dan watikah pelantikan Exco MAYC Kebangsaan.

Hadir sama Timbalan Naib Canselor (Hal Ehwal Pelajar dan Alumni), Prof Madya Dr Abdul Malek Abdul Karim dan Presiden MAYC Kebangsaan, Mohd Syahbuddin Hashim.